Hopp til hovedinnholdet

Hei! Jeg er 17 år, og har en søster på 22. Vi bor begge hjemme. Moren vår er svæ...

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei!
Jeg er 17 år, og har en søster på 22. Vi bor begge hjemme. Moren vår er svært kontrollerende ovenfor oss begge, og jeg er i alle fall temmelig lei av det. Hvis vi går ut, skal hun vite hvor vi går, hvem vi skal være med,og når vi kommer hjem. Hvis dette ikke passer henne helt, diskuterer vi saken. Da kan to motargumenter for vår egen sak være nok til å få husarrest, uansett om en snakker rolig eller ikke.
Hun liker heller ikke at vi har besøk. Grunner til dette er ofte unngående svar som: det passer ikke bra nå(Merkelig synes jeg, når ingen gjør noe spesielt).
Å ha kjæreste er også forbudt, og hun gjør alt for å sabotere forholdene våre. Å snakke i telefon med typen en lørdagskveld er overdrevent og barnslig (uansett om jeg betaler det selv). Senest idag fikk jeg ikke gå ut, - det passet heller ikke med besøk. Hun hadde heller ikke svar på hvorfor jeg ikke fikk gå ut.
Ellers er vi begge flinke og arbeidsomme jenter. Jeg har aldri drevet med noen form for rus eller alkohol, og har alltid vært flink på skolen og dett jeg ellers har drevet med. Jeg har alltid brytt meg om hva foreldrene mine har sagt, og det gjør jeg fortsatt. Det er bare så vanskelig når de nekter å møtes på midten. Jeg føler ikke at jeg får svar på spørsmålene mine. Vil de at jeg skal bli hjemme, blir jeg hjemme, men jeg vil gjerne diskutere saken - og ikke minst få svar på hvorfor de ,mener det de gjør!
Det er svært vanskelig å løsrive seg fra deres regler.Moren min sa for noen dager siden, halv på alvor, halvt på gøy, at jeg aldri skulle flytte hjemmefra. Jeg hjelper henne nemlig svært mye i huset, og passer min yngre bror. Hun vil ikke gi slipp!
Har dere forslag til hvordan jeg kan prøve å få dem til å høre litt mer på oss, og hva vi kan gjøre for at de skal slippe oss?

SVAR

Besvart 03.03.2008 20:03:13
account_circle