Hopp til hovedinnholdet

Blitt utsatt for vold hjemme flere ganger

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en 16 år gammel gutt som går på vgs. Når jeg kommer hjem til familien min er det alltid krangling. Jeg og faren min har ikke et så godt forhold, jeg har blitt utsatt for vold utallige ganger før og jeg blir ofte trua med å bli det igjen og igjen.. Faren min har også sagt at han vil drepe meg vist jeg ikke skjerper meg selv om jeg ikke gjør eller har gjort noe galt.. Dette dårlige forholdet mellom meg og han gjør at jeg er veldig redd for å komme hjem. Det volde som jeg blir utsatt for hjemme påvirker meg ganske mye. Jeg får ikke til å konsentrere meg noe om skolen og jeg er ganske usosial på grunn av det.. Spørsmålet mitt er hva kan jeg gjøre for å få hjelp? Jeg vil helst komme meg unna han og aldri måte få se han igjen. Verken han eller familien min. Hva kan jeg gjøre for å få dette til å skje?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Du beskriver en alvorlig og bekymringsfull hjemmesituasjon med vold og trusler fra din far og hvilke konsekvenser det får for deg.

Det er veldig viktig at du tar kontakt med din lokale barneverntjeneste og forteller de hvordan du har det hjemme. Om du ringer alarmtelefonen på 116111 kan de hjelpe deg videre.  Alarmtelefonen for barn og unge er en nødtelefon for barn under 18 år som lever med vold, overgrep og omsorgssvikt. De kan hjelpe deg med åmfinne hjelp der du bor. 


 Barneverntjenesten har plikt til å beskytte barn fra vold og trusler og de har et ansvar for å hjelpe deg i den svært vanskelige situasjonen du befinner deg i. Hvis du synes det er vanskelig å kontakte barneverntjenesten på egen hånd så ta med en venn eller en voksen du stoler på og har tillit til.

Vennlig hilsen ung.no, i samarbeid med Alarmtelefonen 116111

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Opplever du vold hjemme?

Trist gutt i vindu (www.colourbox.com)

Noen opplever at hjemmet er et sted der de er redde, må være på vakt og passe på hva de sier og gjør. Sånn skal det ikke være.

Les mer

Barnevernloven gjelder for alle barn i Norge

Paragraf (ung.no)

Barnevernets hovedoppgave er å sikre at alle barn og unge i Norge, som lever under forhold som kan skade deres helse og utvikling, får nødvendig hjelp og omsorg til rett tid, samt å bidra til at barn og unge får trygge oppvekstsvilkår. Dette formålet er fastsatt i barnevernlovens § 1-1.

Les mer

Hva skjer hvis du kontakter barnevernet?

Gutt ringer (colourbox.com)

Ikke vær redd for å ta kontakt med den lokale barneverntjenesten. De er der for å hjelpe deg! Fagpersonene der kan gi deg mange gode råd om hva du kan gjøre videre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme