Hopp til hovedinnholdet

Moren til en venninne slår, og kritiserer henne..

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Jeg har en veldig god venninne. Hun er den viktigste personen i livet mitt nesten. Men etter jeg fikk vite hvordan hun har det hjemme. Hun nevner hvordan familien er. Moren hater henne. Slår hun, kritiserer henne masse onde ting å tenke på. Jeg er sykt glad i hun. jeg vet ikke hva jeg skal si til hun. Hva jeg skal gjøre. Hun nekter meg å anmelde det. Hun selv har anmeldt det men de har ikke hjelpet hun enda. Virker som staten bare gir faen i hun. jeg har sagt hun burde skaffe seg en psykolog men det vil hun bare ikke. trenger råd for å hjelpe hun så mye jeg kan. Jeg støtter jo hun 100% om det.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til ung.no

 

Du forteller at venninnen din ikke har det bra hjemme, at moren slår henne, hater henne og kritiserer henne.

 

Du spør hva du skal si og gjøre og du forteller at hun nekter deg å anmelde dette.

 

Jeg vet ikke utfra det du skriver, hvem du tenkte å anmelde dette til, om du tenkte anmelde til politiet, eller melde fra til barnevernet?

 

I første omgang ville jeg gjort det siste, for det er absolutt en situasjon som barnevernet burde ha undersøkt nærmere, slik at de også kan vurdere om dette er en sak som bør anmeldes til politiet på grunn av den fysiske volden hun utsettes for. Barn skal ikke ha det slik som hun har det. Men for at det skal kunne gjøres noe med må de instanser som har mulighet for å gripe inn bli kontaktet, i dette tilfellet tenker jeg at det er barnevernet i første omgang.

Dersom dette er uaktuelt for henne, kan kanskje første skritt være å fortelle det til en voksen som hun stoler på? Det være seg en lærer, helsesøster, sosiallærer eller noen andre.

 

Helt konkret kan du si til henne at du vet at barn/ungdom ikke skal ha det slik som hun har det, og at du ønsker å hjelpe henne. Så kan du høre med henne om kontakt med barnevernet er aktuelt. Dere kan ringe barnevernet anonymt i kommunen der dere bor og forklare situasjonen, få råd til hva dere bør gjøre videre.  Hvis hun  ikke vil dette kan du høre med henne om dere sammen kan snakke med noen voksne .

 

Dere kan alltid ringe alarmtelefonen for barn og unge gratis på telefon nr 116111 og  få råd og veiledning eller bare for å snakke med noen om hva som er mulig å gjøre i fortsettelsen.

 

Håper dette kan være til hjelp.

 

 

Vennlig hilsen ung.no, i samarbeid med alarmtelefonen 116111

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme