Hopp til hovedinnholdet
search
Spørsmål og svar
search

Til tider vanskelig og slitsomt å være alenepappa. Ble det i ung alder.

account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg er en ung alenepappa til en jente på litt over 2 år. Jeg ble pappa veldig ung, den gangen var jeg redd og usikker og tenkte at mammaen sikkert kom til å ha henne, men det ble meg som fikk hovedansvaret når det ble slutt mellom oss, hvorfor vil jeg ikke gå mer inn på. Jeg har noen spørsmål som jeg lurer på om dere kan svare på? Jeg syns det til tider kan være vanskelig å slitsomt, men vet ikke hvor jeg kan spørre om hjelp, vet heller ikke om jeg tør, tenk om de tror jeg er uegnet som far og tar datteren min fra meg?. Jeg har kontakt med helsestasjonen som de fleste andre småbarnsforeldre har, men føler ikke alltid at de tar meg på alvor. Akkurat som at som er ung og alene ikke betyr noe. Men det er datteren min som er viktigst. Hvilke andre steder kan jeg henvende meg? Jeg skulle noen ganger ønske at jeg også kunne leve som andre ungdommer, men det er så vanskelig når man har barn. Jeg får noen ganger barnevakt så jeg kan gå ut med kamerater, og foreldrene mine hjelper meg en litt, også er hun i barnehage når jeg er på skolen. Men jeg må selvfølgelig ta hovedansvaret selv. Jeg har en del andre bekymringer som jeg heller ikke føler helsestasjonen tar på alvor. 1. Hun kaster noen ganger opp etter hun har spist, hender spruten står utover gulvet, dette kan vel ikke være normalt? 2. Noen ganger om morgenen så vil hun absolutt ikke kle på seg, til slutt må jeg bare ta på klærne selv om hun skriker, da føler jeg meg så fæl, hva skal jeg gjøre? 3. Jeg prøver å få henne tørr, men det er ikke lett i det hele tatt. Jeg prøver å sette henne på do noen ganger, men noen ganger bare sitter hun der og det kommer ingenting, andre ganger slår hun seg vrang og nekter å sitte der. Jeg vil ikke tvinge henne, men det hadde vært fint å kaste bleiene. 4. Føler noen ganger jeg er helt tom for energi og helt død i kroppen, hva skal jeg gjøre med det? Som dere sikkert har skjønt så har jeg det litt annerledes en andre på min alder. Jeg vil ikke gå inn på hvorfor jeg er alenepappa, men jeg håper dere kan svare på spørsmålene mine.

account_circle
AKTUELT NÅ

Hvordan handle trygt på nettet

Netthandel kan være en billig og rask måte å handle gaver og ting til deg selv på. Her får du tips for å unngå nettfellene!

Les mer

Gratis kondomer

Dette må du vite om kondomer. Visste du at du kan få tilsendt kondomer gratis i posten?

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer