Hopp til hovedinnholdet

Jeg er ganske sikker på moren min har en eller annen psykisk lidelse,

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg bor hjemme med min mor og hennes samboer, og trives ikke alltid like bra hjemme. Jeg blir ikke mishandlet eller noe på noen måte, men mamma er et helt umulig menneske. Jeg er ganske sikker på hun har en eller annen psykisk lidelse, selv om jeg er usikker på hva det kan være. Det går utover meg på mange måter, ved at hun veldig ofte er sur, og hun tror alt er opp til henne og at alt skal handle om henne. Ting skal KUN skje på hennes måte, og hvis det skjer på noen andres måter blir hun fryktelig sint. I dag ba jeg henne bli med meg ned for å få et pass, i og med at jeg skal til Tyrkia i sommer med min kjæreste. Det var langåpent på passkontoret og jeg håpte mamma kunne bli med ned for å gjøre det. Men da jeg spurte gadd hun ikke. Passkontoret ligger ca. 500 meter fra oss.... Jeg spør om og om igjen, men hun nekter rett og slett. Jeg spør om vi kan avtale en dag å gjøre det på, men det gidder hun heller ikke. Hun vil gjøre det akkurat når det passer henne, og det aner jeg ikke når blir, og jeg trenger dette passet ganske snart. Etter litt småkrangling, prøver jeg å snakke normalt med henne, men hun nekter å se på meg eller svare meg. Det er akkurat som om jeg er luft for henne. Jeg er svært usikker på hva det kan være som er galt med henne, men jeg er sikker på at det er noe. Flere jeg kjenner, mener hun kan ha noe som heter Narsisistisk personlighetsforstyrrelse, som jeg ser ikke egentlig er en psykisk lidelse her i Norge, men i USA. Jeg ser at symptomene stemmer perfekt, og det skremmer meg litt. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre lenger. Har prøvd å snakke rolig med henne, prøver å ikke krangle. Men hun nekter å høre på meg. Hva kan jeg gjøre?

SVAR

Besvart 25.05.2013 10:06:43
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Foreldre med psykiske problemer?

Når moren eller faren din er psykisk syk gjør det noe med hele familien, også deg som er ungdom. Å ha mange spørsmål, føle skam eller kjenne seg alene er vanlige reaksjoner.

 

Les mer
attach_file

Krangling, strenge grenser og bråk hjemme?

De fleste ønsker å ha det trivelig og fint hjemme, men hvordan skal du og de voksne finne løsningen på uenigheter?

 

Les mer
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
account_circle