Hopp til hovedinnholdet

Anstrengt forhold til kropp og mat

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Vet ikke om dette er riktig katogori. Jeg sliter med meg selv, og snakker med helsesøster om dette. Ser meg selv som ei tykk og feit overvektig jente, litt frykt for å legge på meg, er på vekta for å finne ut om jeg har gått opp eller ned (ikke så nye lenger, ca en gang i uka nå. Før var det kanskje 6 ganger dagli), dårlig samvittighet etter å ha spist (noe er verre enn annet), føler meg langt fra fra bra bok/tynn nok, og føler meg mislykket. Jeg kan trene etter å spist for å unngå dårlig samvittighet. Eg synes det er litt vanskelig å skulle åpne meg om det som er vanskelig. Brukte et dikt første gang hos helsesøster og skal ha med et neste gang og. Er ei jente på 16 i desember, ca 62kg og 171 høy ca

SVAR

Besvart 29.08.2018 21:16:21
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Vær stolt av den kroppen du har!

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

 

Les mer
attach_file

Selvtillit og selvfølelse

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Øvelser for å bli frisk av spiseforstyrrelse

Øvelsene kan hjelpe deg med motivasjon til å ta imot hjelp for spiseforstyrrelsen. Det er viktig med hjelp for å bli bra. For å bli frisk av en spiseforstyrrelse, er regelmessige måltider helt avgjørende.

 

Les mer
account_circle