Hopp til hovedinnholdet

Lurer på om hun kan ha fri en uke i mnd på skolen pga. sosial angst?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei jeg er en jente på 14 som sliter med en del ting (mild deppresjon, angst og sosial angst). Nå i det siste har jeg begynt å kjenne mer på angst og sosial angst følelsen enn før. Vær dag går jeg å tenker på prøver som jeg ikke får til og at livet mitt skal gå til helvette. Dette med en blanding av deppresjon har også gjort meg mindre motivert og stresset. Noen ganger blir det så gale at jeg blir kvalm. Så jeg lurte på om det finnes noen løsninger. Jeg har lyst til å foreslå om jeg kan få en uke fri fra skolen i måneden, der jeg hadde gjort lekser hjemme og eventuelt prøver som skulle komme. Jeg har merket at i ferien greier jeg å ta vare på meg selv bedre. Selv om det mentalet ikke går vekk blir det litt bedre når jeg bare får være hjemme å ha det bra der jeg ikke trenger å stresse. Er dette lovlig, og viss ikke finnes det andre løsninger? Takk for hjelpen

SVAR

Besvart 30.10.2018 08:22:06
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Kaos i hodet og følelser som koker?

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

 

Les mer
attach_file

Sjenert eller sosial angst?

Du har sikkert følt deg sjenert noen ganger? De fleste vil kjenne på dette i noen situasjoner i livet, og noen vil merker det mer enn andre. Noen kan oppleve at de er mer sjenert i perioder av livet, for eksempel i ungdomsalderen.

 

Les mer
attach_file

Angst

Ordet "angst" brukes ofte om frykt som kjennes sterkere enn det man kan forvente i situasjonen. Ofte kjenner man ulike sterke, kroppslige reaksjoner. Det finnes god hjelp for alle typer angstlidelser.

 

Les mer
attach_file

Råd til deg som sliter med eksamensangst

For mange elever og studenter oppleves eksamensresultatet som svært avgjørende, og mange reagerer med stress- og angstsymptomer. Hvis du er en av dem, er du ikke alene.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle