SVAR
Besvart 01.11.2018 19:59:53
Spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt.
Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
Se spørsmål og svar som ligner for nyere spørsmål.
Hei
Takk til deg som skriver til oss i ung.no.
Det høres veldig vanskelig ut for deg og jeg forstår at du ikke vil ha det sånn som du har det nå.
Jeg tenker det er viktig at du prater noen voksne som du har rundt deg. Først og fremst synes jeg du skal fortelle foreldrene dine hvordan du har det. Du kan også vise dem hva du har skrevet her til oss. Fortell at du ofte er lei deg, føler deg sliten og har dårlig selvtillit. De bør vite hvordan du har det, slik at de kan være god støtte for deg og gi deg godhet og trygghet. Det tenker jeg du trenger nå.
Jeg vil også anbefale deg å gå til helsesøster på skolen eller til Helsestasjon for ungdom. De kan tilby deg støttesamtaler over tid, og de hjelper deg igang med samtalen og hjelper deg til å fortelle om hvordan du har det. De er godt kjent med å snakke med ungdom som strever, og har flere gode hjelpeteknikker som jeg tror kan være nyttige for deg. Med god støtte og fine samtaler tror jeg du kan få det bedre med deg selv og sammen med andre.
Du kan alltid bruke chattetjenestene www.korspaahalsen.no og www.soschat.no. De er der for deg og vil gjerne hjelpe deg.
Jeg har lagt ved flere artikler til deg og jeg ber deg om å lese de og følge rådene som gis der.
Ta godt vare på deg selv! Jeg ønsker deg alt godt.
Vennlig hilsen psykologen
Jeg synes også du bør lese:
attach_file
Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?
Les mer
attach_file
Hverdagen går opp og ned for de fleste. Men hvis du føler deg nedfor over lang tid, er det viktig å ta tak i det. Her er noen råd.
Les mer
attach_file
Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.
Les mer
attach_file
Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.
Les mer
attach_file
Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".
Les mer
attach_file
Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere?
Les mer