Hopp til hovedinnholdet

Sliter med sosial angst

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg føler jeg sliter veldig med sosial angst. Jeg blir redd hver eneste gang jeg går ut døra. Jeg tørr aldri å ringe noen (unntatt bestevenninna mi, mamma & bestemora mi). Jeg tørr ikke å si ifra om ting som jeg synes er dumt for jeg bare redd for at folk skal begynne å rakke ned på meg osv. I det siste har jeg blitt veldig frekk mot folk. Jeg vet ikke hvorfor, men det er mange som har begynt å mislike meg pga jeg alltid stenger meg selv inne og er så utrolig frekk mot folk. På skolen så har vi satt opp et skuespill og jeg har alltid hatt lyst til å ha hovedrollen, men nå så har jeg ikke lyst til å være med. Har mest lyst til å bare sitte alene for meg selv og bare være helt rolig. Jeg har fortalt mamma at jeg har misted interesser for mye, og at jeg er redd for alt omtrent. Det hun sa da var «neida du er bare nervøs. Det kommer til å gå bra. Du har ikke angst eller noe». Hun skjønner ikke hvordan jeg har det... Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre lenger.

SVAR

Besvart 17.02.2019 19:40:23
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Sjenert eller sosial angst?

Du har sikkert følt deg sjenert noen ganger? De fleste vil kjenne på dette i noen situasjoner i livet, og noen vil merker det mer enn andre. Noen kan oppleve at de er mer sjenert i perioder av livet, for eksempel i ungdomsalderen.

 

Les mer
account_circle