Hopp til hovedinnholdet

Er hjernen min ødelagt permanent fordi jeg har vært deprimert så lenge?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg ble diagnostisert med en ganske alvorlig depresjon og angst i 2013/2014. På dette tidspunktet syntes jeg det var utrolig kleint æ dra til bup.Jeg er veldig «flink» til å gjemme den siden av meg og ta på et smil. Så det var nettopp det jeg gjorde hos psykologen. Jeg ga den utstrålingen om at jeg var blitt frisk for at jeg kunne avslutte behandlingen min. jeg kjenner at jeg angrer på den avgjørelsen nå. Så jeg har gått med konstant depresjon i 5/6 år ( Altså den depressiveperioden har var vart siden jeg fikk depresjon til nå) og kan si at jeg er blitt endel værre enn jeg var da. Har hatt noen selvmordsforsøk siden behandlingen og nå greier jeg ikke å bli glad eller å «tvinge» frem det å bli glad. Så spørsmålet er da, er det skadelig for hjernen å gå så lenge med depresjon? Vet det er noe i hjernen som produserer celler (?) for å kunne være glad, kan denne prosessen noen gang stoppe totalt? Og i såfall er det noe som kan fikses? Eller er det området av hjernen permant ødelagt?

SVAR

Besvart 03.03.2019 15:41:34
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Depresjon og negativ tenkning

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Depresjon

Depresjon oppfattes ikke alltid som en sykdom. Verken av deg selv, menneskene rundt deg eller av legen. Symptomene er ikke alltid åpenbare. Mennesker med depresjon gjemmer ofte sin sykdom i stedet for å søke hjelp. Alle føler vi oss nedfor av og til, men depresjon er noe langt mere. Heldigvis kan behandling være til stor hjelp.

 

Les mer
attach_file

Dette bør du vite om depresjon og vanskelige tanker

Livet kan være skikkelig dritt av og til. Newton har laga en film om dette, med 13 ting du bør vite om depresjon og vanskelige følelser.

 

Les mer
account_circle