Hopp til hovedinnholdet

Sliter veldig med sinne

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg sliter veldig med noe. Det skal veldig lite til for at jeg blir skikkelig sint, og da kan jeg si og gjøre de styggeste ting i verden, og dette går særlig utover foreldrene mine. I det siste har jeg vært så sint at jeg har sagt ting som «håper dere dør en smertefull død», «håper dere dør» osv. Problemet er at jeg ikke husker disse tingene jeg har sagt i etterkant, og når jeg får høre det blir jeg ekstremt lei meg og jeg skjønner ikke hvordan jeg kan ha sagt noe så stygt. Vil virkelig ikke at foreldrene mine skal det, jeg vet overhode ikke hva jeg skal gjøre uten dem. Men når jeg blir sur virker det som om at jeg mister helt kontroll og ikke klarer å styre meg. Andre ganger har jeg også ødelagt ting, for eksempel en ting mamma lagde til meg og brukte lang tid på til konfirmasjonen min. Jeg har så dårlig samvittighet for alt jeg har gjort mot dem, de fortjener det bare ikke! Har dere tips til hva jeg kan gjøre for å jobbe med meg selv, og for å ikke si eller gjøre sånne ting?

SVAR

Besvart 17.11.2019 11:37:15
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere?

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Sinna? Sånn kan du mestre det!

Kjenner du at det bare koker over? Det kan virke skremmende med sinne, både for deg og de rundt deg. Sinne er en normal følelse, men blir det for mye, kan det være lurt å jobbe litt med det.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor blir du sint?

Det er normalt å bli sinna, men det er viktig å finne ut hvorfor vi blir sinte og om vi har kontroll over sinnet vårt.

 

Les mer
attach_file

Kaos i hodet og følelser som koker?

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

 

Les mer
account_circle