Hopp til hovedinnholdet

Klyper hodet mitt når jeg har det vanskelig. Finnes det hjelp?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg har bare blitt irritert av livet med den plagen jeg går igjennom, når jeg tenker på noe så klyper hodet mitt, slik at den gjør vondt sånn har jeg vært lenge. Jeg synes at det plager meg veldig, når jeg leser for eksempel til eksamen så kommer masse tanker i hjernen min hvordan livet mitt kommer til å være også klyper hodet mitt med klype mener jeg at det kommer et slags press på hode som gjør veldig vondt. Jeg synes det påvirker hverdagen min jeg vet ikke om det er angstlidelse, depresjon eller noe annet. Noen ganger så blir det press på hode det skjer nesten hverdag har hatt sånn siden 2017 eller noe. Finnes det behandling for dette, klarer ikke mer å ha det, blir veldig sliten av det. Jeg skal starte på sykepleie til høsten så vil ikke at det skal påvirke hverdagen min når jeg skal studere eller noe, tror ikke en psykolog kommer til å gi meg nok behandling på det presset på hode finnes det noen medikament som hjelper mot det.

SVAR

Besvart 13.05.2020 17:20:07
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Tvangslidelser

De fleste som lider av tvang, har både tanker og handlinger som styres av tvangen. Man blir på en måte overstyrt av meningsløse tanker til å gjøre meningsløse handlinger.

 

Les mer
attach_file

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan du tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Her er tipsene du trenger.

 

Les mer
attach_file

Kaos i hodet og følelser som koker?

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

 

Les mer
attach_file

Over 18 med psykiske problemer?

Det er hjelp å få ved psykiske problemer. Kontakt skolehelsetjenesten, Helsestasjon for ungdom, fastlegen eller Psykisk helsetjeneste i kommunen. De kan gi deg samtalehjelp og/eller henvise deg til DPS eller annen psykolog.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
account_circle