Hopp til hovedinnholdet

Sliter med depresjon og angst

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

jeg er en jente på 16 år snart 17. Jeg er lei meg hele tiden og tørr ikke gå noen plass, når jeg kommer på skolen begynner hjerte mitt å dunke så hardt at jeg spyr, jeg får vondt i hodet og blir veldig trøtt. det er et mirakel at jeg kommer meg på skolen om dagene, jeg gruer med hver dag til å gå ut av rommet mitt og er veldig mye for meg selv. dette skylles et overgrep da jeg var 13-14 år gammel. mamma mener jeg har sosial angst og er utrolig deptimert. sliter en del med selvskading. lurer på om jeg har sosial angst eller depreson. hilsen en usikker 16 åring.

SVAR

Besvart 18.02.2017 11:55:37
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan du tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Her er tipsene du trenger.

 

Les mer
attach_file

Panikkangst

Alle kan oppleve panikkanfall. Det er veldig ubehagelig, men ikke farlig. Det er allikevel lurt å søke hjelp om du føler at panikkanfallene styrer livet ditt.

 

Les mer
attach_file

Depresjon

Depresjon oppfattes ikke alltid som en sykdom. Verken av deg selv, menneskene rundt deg eller av legen. Symptomene er ikke alltid åpenbare. Mennesker med depresjon gjemmer ofte sin sykdom i stedet for å søke hjelp. Alle føler vi oss nedfor av og til, men depresjon er noe langt mere. Heldigvis kan behandling være til stor hjelp.

 

Les mer
account_circle