SVAR
Besvart 09.01.2018 15:03:35
Spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt.
Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
Se spørsmål og svar som ligner for nyere spørsmål.
Hei jente 14 år.
Takk for at du skriver til Ung.no!
Det er klart at lærerne dine skal bry seg om det. Det du absolutt må huske på, er at du er like viktig som alle andre!
Problemet kan rett og slett være at læreren din ikke helt forstår hva problemet ditt er, eller hvordan hun kan hjelpe deg. Vet lærern din at du sliter med panikkangst/ angst og depresjon? Og hva det gjøre med deg i ulike situasjoner?
For at du skal få hjelp, og for at læreren din skal forstå deg, er det viktig at du forsøker å være åpen om hvordan du har det. Jeg vet at det å åpne seg og fortelle om følelsene sine ikke alltid er lett, men for at du skal bli forstått og få riktig hjelp er det nødvendig at du er ærlig og forteller alt om hva du tenker, føler og hvordan du har det.
Jo mer du tar sjansen på å hoppe i det og snakke om det du sliter med, jo lettere blir det etterhvert. Vær tålmodig med både deg selv og den du snakker med, så går samtalen greiere når dere øver dere på å snakke sammen.
Angst er ikke farlig, men det er veldig slitsomt og det skaper uro og unødvendig stress i ulike situasjoner. Dette er noe du kan få hjelp med, slik at du kan lære deg hvordan du kan takle angsten din. Det som vil være godt for deg, er å snakke med en voksen du har tillit til om hvordan du har det. Det kan være foreldre, en lærer, helsesøster eller andre. De kan være støttespillere for deg, og hjelpe deg.
De er imidertid avhengige av å få informasjon for å kunne hjelpe. Jo mer og bedre informasjon du gir om deg selv og det du sliter med, jo mer nyttig og bedre hjelp får du tilgang til.
Du er like viktig som alle andre, men for å bli sett og forstått er det nødvendig å si i fra om hvordan du har det.
Dersom du trenger noe å snakke med uten om dine nærmeste, kan du ringe til Kors på halsen hvor du enten kan snakke direkte med en voksen, eller du bruke chatten dere. Det er gratis.
Det som er viktig, er at du søker hjelp, og bestemmer deg for å ta tak i det som er vanskelig.
Håper dette kan hjelpe deg.
Lykke til!
Vennlig hilsen helsesøster.
Jeg synes også du bør lese:
attach_file
Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".
Les mer
attach_file
Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan du tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Her er tipsene du trenger.
Les mer
attach_file
Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?
Les mer
attach_file
Alle kan oppleve panikkanfall. Det er veldig ubehagelig, men ikke farlig. Det er allikevel lurt å søke hjelp om du føler at panikkanfallene styrer livet ditt.
Les mer
attach_file
Hverdagen går opp og ned for de fleste. Men hvis du føler deg nedfor over lang tid, er det viktig å ta tak i det. Her er noen råd.
Les mer
attach_file
Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere?
Les mer