Hopp til hovedinnholdet

Angst og sosial angst

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg tror jeg har sosial angst. Hver gang jeg blir invitert i bursdag eller fest føler jeg hjertet mitt synker og jeg føler uro i hele kroppen. Jeg får også hjertebank. Når jeg har en muntlig vurdering på skolen svetter jeg, skjelver og igjen føler masse uro. Dette kan komme flere dager før vurderingen. Til og med når jeg skal være med mine nærmeste venner får jeg disse kroppslige reaksjonene. Jeg føler også meg dømt i hver eneste situasjon jeg er i, og at alle tenker det verste om meg alltid. Er også veldig ukomfortabel når jeg kjøper mat på butikken fordi jeg føler meg dømt igjen. Jeg tørr ingenting, og det har virkelig ødelagt veldig mye for meg sosialt. Men noe som er rart er at jeg også kjenner på denne angsten selvom det ikke er i en sosial sammenheng. Som for eksempel om jeg har en skriftlig prøve på skolen eller så kan det komme helt ut av det blå. Er dette sosial angst? Om det er det, hvorfor føler jeg angst i en ikke sosial situasjon?

SVAR

Besvart 02.05.2019 18:16:24
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Panikkangst

Alle kan oppleve panikkanfall. Det er veldig ubehagelig, men ikke farlig. Det er allikevel lurt å søke hjelp om du føler at panikkanfallene styrer livet ditt.

 

Les mer
attach_file

Sjenert eller sosial angst?

Du har sikkert følt deg sjenert noen ganger? De fleste vil kjenne på dette i noen situasjoner i livet, og noen vil merker det mer enn andre. Noen kan oppleve at de er mer sjenert i perioder av livet, for eksempel i ungdomsalderen.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
account_circle