Hopp til hovedinnholdet

Har mye fravær, kan stryke. Har angst/depresjon. Vet ikke hva jeg skal gjør

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Har over 10 prosent fravær i nesten alle fag snart, hater å gå på skolen, holder meg hjemme på grunn av angst og depresjon. Jeg kan ikke akkurat gå til legen hver gang jeg får angst osv på grunn av da må jeg betale. Jeg vil heller ikke gå ett år på nytt igjen. Er det veldig alvorlig hvis jeg får stryk i alle fag dette halvåret? Tror ikke jeg stryker i alle fag men jeg får ikke bra karakterer uansett hva jeg gjør. Kan jeg fortsatt komme inn på 2 vgs hvis jeg jobber hardt til neste halvår og møter opp i timene? Jeg sliter veldig og vet ikke hva jeg skal gjøre akkurat nå på grunn av dette er min egen feil.

SVAR

Besvart 16.12.2019 23:01:31
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Du har rett til videregående opplæring

Ingen kan tvinge deg til å gå på videregående, men i Norge har du rett til skoleplass eller et annet opplæringstilbud. Dette kaller vi ungdomsrett.

 

Les mer
attach_file

Reglene for fravær på videregående skole

Skoleåret 2020/2021 er det innført midlertidige endringer i fraværsregelen. I denne artikkelen kan du lære mer om hvordan fraværsgrensen fungerer, og hva de midlertidige reglene betyr for deg.

 

Les mer
attach_file

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan du tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Her er tipsene du trenger.

 

Les mer
attach_file

Angst

Ordet "angst" brukes ofte om frykt som kjennes sterkere enn det man kan forvente i situasjonen. Ofte kjenner man ulike sterke, kroppslige reaksjoner. Det finnes god hjelp for alle typer angstlidelser.

 

Les mer
account_circle