SVAR
Besvart 22.03.2015 20:07:12
Spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt.
Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
Se spørsmål og svar som ligner for nyere spørsmål.
Hei og takk for spørsmål.
Du skriver at når du går ute, føler du at du glir bortover, noen cm over bakken. Du beskriver det som en følelse som er uvirkelig og uekte. Du forteller at du føler deg som er robot, og at du opplever at alle ser på deg. Dette gjør at du blir anspent og det knyter seg i deg. Det høres ikke greit ut å ha det sånn. Det må være vanskelig.
Du forteller også at du har fått kommentarer på kroppsholdningen din, smilet ditt, eller at de mener du skal smile mer. Det å få kommentarer på hva andre mener om en kan være vanskelig. Det kan oppleves invaderende og i noen tilfeller svært sårende. Det er bra at du tenker at du er slik og at det er greit, og at når du ser sur og sint ut så er det på grunn av ting som har skjedd!
Jeg tenker at det du har opplevd av invaderende kommentarer fra andre kan ha gjort noen med deg slik at du blir stiv, anspent og opplever en uvirkelighetsfølelse når du er ute og at du da kan tenke at andre ser på deg. Jeg vil anbefale deg å få hjelp til å takle tankene som du har nå. Tankene der du beskriver at du føler at alle ser på deg med en form for mistenksomhet, som om det er noe galt med deg.
Du kan ta kontakt med helsestasjon for ungdom i kommunen din, det er en tjeneste der du kan snakke med helsesøster, lege og psykolog. Går du på skole kan det også være en helsesøster på skolen din som du kan snakke med. Du kan også bestille time til legen din og eventuelt bli henvist videre.
Det er viktig å ta tak i hvordan du har det nå, og får hjelp. Jeg legger ved artikler under svaret som du kan lese i forhold til den situasjonen du er i nå.
Ønsker deg alt godt og lykke til!
Jeg synes også du bør lese:
attach_file
Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.
Les mer
attach_file
Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.
Les mer
attach_file
Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.
Les mer
attach_file
Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Fram til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.
Les mer
attach_file
Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.
Les mer