Hopp til hovedinnholdet

Jente. 16, lurer på om hun er deprimert.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei jeg er en jente på 16år.. Jeg har enten veldig ofte dårlige dager eller så er jeg rett å slett deprimert, jeg har hatt det litt sånn av og på,siden jeg begynte på ungdomsskulen. Jeg har en kjæreste på min alder og jeg elsker han,og nå begynner jeg å tro at når jeg er lei meg går det ut over han, noe jeg hater. Jeg klandrer meg selv for de minste ting og vertfall no i det siste, jeg har ikke matlyst, er kvalm hele tiden, tenker bare at jeg ikke er god nok.. Jeg har snakket med helsesøster når jeg gikk på ungdomsskolen hadde en liten sjansje for å få spiseforstyrelse, dette gikk over av hjelp av kjæreste og helsesøster. No er det bare helt forferdelig jeg greier ikke tro på noe folk sier til meg som er fint, tar ikke til meg komplimenter og har store vansker med å stole på folk.. noe som også går ut over forholde, og forholde er det eneste som holder meg oppe.. jeg er ikke serlig "populer" har venner men i helger osv er jeg aldri med deg så og si.. folk spør meg aldri noe jeg ikke forstår.. jeg føler meg alene og helt hjelpesløs.. hva kan jeg gjøre? jeg vil ikke snakke med legen min syns det blir kleint.. jeg kan heller snakke med helsesøster eller en psykolog, men veit ikke hvordan jeg skal komme meg den veien...

SVAR

Besvart 06.09.2013 07:03:04
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Fram til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan du tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Her er tipsene du trenger.

 

Les mer
account_circle