Hopp til hovedinnholdet

Sliter med depresjon, selvskading og selvmordstanker

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er ei 14 år gammel jente som bor i Oslo. Jeg har nettopp begynt på ny skole i Oslo, og har nå flyttet 6 timer unna der jeg har bodd i hele mitt liv. Jeg har alltid vært godt likt på skolen, har alltid hatt en stor vennegjeng, og aldri hatt noen problemer på skolen for å si det sånn. Siden slutten av åttende klasse har jeg slitt med depresjon, selvskading og selvmordstanker. På den nye skolen har jeg ikke hatt noen konkrete problemer heller, har fått meg venner og sånn, jeg er ikke alene på skolen, men jeg føler meg så alene likevel. Jeg er paranoid hele tiden, jeg føler at de egentlig ikke liker meg, at jeg ikke er god nok, at alle på trinnet misliker meg, fordi jeg kanskje er litt "annerledes", jeg snakker annereldes enn alle de andre, snakker stavanger-dialekt, og mange har gjort narr av meg pga det, har overhørt så mange si at de ikke skjønner en dritt av det jeg sier, og som sagt, gjør de rett og slett narr av dialekten min, veldig ofte. Føler hele tiden at mange har noe imot meg, spesiellt guttene. I starten var de veldig hyggelige, men nå står de og hvisker ting, så ser de på meg og ler hånlig. de gjør også narr av dialekten min. Jentene er litt annereldes, de er ganske greie, men siden jeg er ganske paranoid, føler jeg at de ikke liker meg, at jeg absolutt ikke er god nok for dem. Alt dette gjør bare depresjonen verre og selvmordstankene mye sterkere. Jeg har begynt å slite veldig med selvtilliten nå, ser ingen grunn til å i det hele tatt feks kle meg fint for å dra til skolen, tenker at ingen liker meg uansett. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, er deprimert hver eneste dag pga dette, jeg vil bare føle meg bra nok, og i det minste føle at jeg passer inn! Hva skal jeg gjøre?:(

SVAR

Besvart 20.10.2013 12:48:35
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Selvtillit og selvfølelse

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

 

Les mer
attach_file

Ensom? Du er ikke alene!

De fleste føler seg ensomme på et eller annet tidspunkt i livet. Du kan føle deg ensom når du er alene, men også sammen med andre mennesker.

 

Les mer
account_circle