Hopp til hovedinnholdet

Depresjon som startet med mobbing

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg har hatt depresjoner nå i et år, og det siste halvåret har alt gått nedover. Det hele startet med mobbing, som førte til at jeg sluttet å spise, og fikk et dårlig selvbilde. Det siste halvåret har alt forverret seg, jeg startet med kutting, skulket skolen, skadet, kuttet ut alle venner, låst meg selv inne, knekt sammen av sjalusi, rømt hjemme fra, kranglet med alle, byttet videregående skole pga mobbing, og sist men ikke minst planlagt min egen død. Siste halvåret har ønsket om å dø vært så stort, men ingen av forsøkene lykkes. Jeg vil så absolutt fortsette å prøve å ta mitt eget liv. Kjæresten min (som jeg ikke har lov å ha kontakt med,av mine foreldre) og de to venninnene mine som har flyttet bort, tipset meg om å få hjelp. De sier jeg må gå til helsesøster, til lege osv. Men jeg tørr ikke Hva skal jeg gjøre, jeg vil ikke ha det sånn som jeg har det. Samtidig som jeg vil. Jeg vet ikke helt hva jeg spør om etter, men jeg vil ikke ha det sånn, jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre?

SVAR

Besvart 08.01.2014 12:17:48
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Fastlege

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan du tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Her er tipsene du trenger.

 

Les mer
attach_file

Kaos i hodet og følelser som koker?

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle