Hopp til hovedinnholdet

Sliter med selvskading og ønsker å slutte. Hva kan hjelpe?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

hej, jeg blir 17 dette året og har slitet med selvskading (kutting) siden jeg var 14. Jeg har prøvd og slutte nå i noen år, men jeg får det aldri helt til. Jeg har snakket med mamma og pappa om det før, men de tror jeg har klart og slutte, jeg vil virkelig ikke gjøre dette mer, men det er den eneste måten jeg vet jeg kan kunne klare og slappe av. Jeg vil ikke lage noe styr rundt dette i familien pga jeg har en syk søster. så vil ikke at de skal tenke på meg oppi alt det som skjer. jeg har prøvd mange forskjellige metoder for og slutte, som gå over til en aen metode (blåmerker, slå seg selv, klore osv) holde is i hendene, slå et gummistrikk på hånda, tegne, jogge når jeg føler jeg må kutte meg og masse mer, men ingenting funker, har du forslag til hva som kan hjelpe?

SVAR

Besvart 03.02.2014 00:35:22
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Selvskading - sett ord på det

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

 

Les mer
attach_file

Hva er BUP?

På BUP får du hjelp når du har det litt ekstra vanskelig. Du får selv være med å bestemme hvordan du får hjelp som passer deg.

 

Les mer
account_circle