Hopp til hovedinnholdet

Er stresset hele tiden, har prøvd røyk og alkohol, og det hjelper. 

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei er Hele tiden stresset og har prøvd snus røyk og alkohol(60% sterke greier) og det hjelper har vurdert Marijuana men takket nei. Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du stiller oss spørsmål. 

Du skriver at du er mye stresset for tiden, det må være slitsomt for deg å ha det slik, og jeg forstår at du ønsker å få det bedre. 

Du skriver at du har prøvd snus, røyk og alkohol, og at synes det har vært til hjelp. Jeg blir litt bekymret når jeg hører at du drikker alkohol i så ung alder, alkohol er skadelig for deg. Hvis noen voksne rundt deg vet om dette, er de kanskje de også bekymret for deg nå.

Jeg forstår godt at du ønsker å bli mindre stresset, og jeg håper du kan finne andre måter enn rus for å bedre dette. Du skriver ikke noe om hva som kan ligge bak det at du stresser mye nå. Har du tenkt på hva det kan være?

Det kan være mange grunner som ligger bak stress, eksempler kan være press på skolen, vansker med venner eller i familien, vonde opplevelser og sykdom. For å få det bedre, kan det være lurt å finne litt ut av hva som er grunnen til at man stresser. 

Det jeg tror kan hjelpe deg, er å snakke med noen om hvordan du har det nå. Da kan dere sammen prøve å finne litt ut av det og hva som kan hjelpe deg.  Er det en voksen i familien du stoler på? Du kan også snakke med rådgiver eller helsesøster på skolen din. Hvis du går til en av dem, kan du si at du er veldig stresset nå og at du trenger hjelp til å få det bedre.

Hvis du trenger noen å snakke med, kan du også ringe Alarmtelefonen for barn og unge på telefonnummer 116 111.

Jeg håper dette kan være til hjelp for deg, lykke til!

 

Hilsen psykologen
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor drikker man?

Alkohol

Mange lærer tidlig virkningene og farene med alkohol gjennom egne og andres erfaringer. Likevel velger mange å innta alkohol. Hvorfor?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser