Hopp til hovedinnholdet
search
Spørsmål og svar
search

Hvordan fortelle venner/familie/flørt at jeg ble fysisk/psykisk mishandlet?

account_circle

SPØRSMÅL

Hei, I desember kom jeg endelig ut av et to årig forhold med en psykisk og fysisk misshandlende samboer. Jeg har ikke fortalt en eneste person om hvordan jeg har hatt et de siste årene, verken venner eller familie. Jeg skulle gjerne ønske jeg kunne fortelle det til noen, men jeg har enda ikke samlet motet til det og jeg vet ikke om jeg vil at noen skal vite det heller. Jeg vil ikke pålegge venner/familie den skyldfølelsen av at de ikke så det, ikke gjorde noe, for han var flink til å skjule det, og det var jeg også. Nå har jeg møtt en ny, utrolig snill gutt, noe som burde være fantastisk, men for meg er det stressende og deprimerende. Jeg har mistet mye selvtillitt gjennom forrige forhold og jeg har store problemer med intim kontakt. Jeg føler jeg burde si noe, det er grenser for hvor lenge jeg kan utsette sex, men jeg er redd for å miste han og for hans nye syn på meg. Det er enda tidlig i forholdet og jeg vil ikke sjokkere han med alt for seriøse problemer. Noen råd?

account_circle
AKTUELT NÅ

Når foreldrene krangler

Det er ikke uvanlig å oppleve at foreldre krangler. Her får du noen tips til hva du kan gjøre.

Les mer

Julen og allergi

Julen byr på ekstra utfordringer for en allergiker. Det de fleste forbinder med kos og hygge, kan for allergikere by på store problemer. Men med litt omtanke kan alle få en god jul.

Les mer

Ti tips for et bedre klassemiljø

Du tilbringer mange timer med klassekameratene dine, og miljøet påvirker både skoleresultater og resten av hverdagen din.

Av ungdomsredaksjonen, ung.no

Les mer