Hopp til hovedinnholdet

Hvordan fortelle venner/familie/flørt at jeg ble fysisk/psykisk mishandlet?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, I desember kom jeg endelig ut av et to årig forhold med en psykisk og fysisk misshandlende samboer. Jeg har ikke fortalt en eneste person om hvordan jeg har hatt et de siste årene, verken venner eller familie. Jeg skulle gjerne ønske jeg kunne fortelle det til noen, men jeg har enda ikke samlet motet til det og jeg vet ikke om jeg vil at noen skal vite det heller. Jeg vil ikke pålegge venner/familie den skyldfølelsen av at de ikke så det, ikke gjorde noe, for han var flink til å skjule det, og det var jeg også. Nå har jeg møtt en ny, utrolig snill gutt, noe som burde være fantastisk, men for meg er det stressende og deprimerende. Jeg har mistet mye selvtillitt gjennom forrige forhold og jeg har store problemer med intim kontakt. Jeg føler jeg burde si noe, det er grenser for hvor lenge jeg kan utsette sex, men jeg er redd for å miste han og for hans nye syn på meg. Det er enda tidlig i forholdet og jeg vil ikke sjokkere han med alt for seriøse problemer. Noen råd?

SVAR

Besvart 10.04.2014 15:34:29
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
attach_file

Overgrep og vold i kjæresteforhold

Blir kjæresten din bråsint, truer og kontrollerer deg? Har du lurt på om kjæresten din er bra for deg? Les om faresignaler på vold i forhold her.

 

Les mer
account_circle