Hopp til hovedinnholdet

Har skadet meg før, tenker mye på å kutte meg nå, hvordan forhindre det?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er en jente på 14 år som sliter litt. For 1 år siden så begynte jeg å kutte meg selv, på grunn av en gutt jeg likte. Før jeg begynte å kutte meg så hadde jeg sultet meg selv i et halvt år ellerno. Men jeg kuttet meg selv i 4 måneder før jeg klarte å innse hvor idiotisk det var å kutte meg selv. Nå har jeg gått i 8 måneder uten å kutte meg. Jeg sulter meg selv fortsatt. Men hver eneste dag så tenker jeg at jeg bare vil hjem og ødelegge meg selv. Og jeg har vert skikkelig nære å gjøre det. Jeg har ofte lagt kniven på hånden min og lurt på om jeg skal gjøre det. Det verste er jo det at jeg kan gjøre det når som helst. Når moren og faren min sitter i neste rom, det virker som om de ikke bryr seg. Så jeg sliter med at jeg er redd jeg skal begynne å kutte meg igjen. Grunnen er at jeg er så ensom. Jeg er alene hver dag. Ikke på skolen men frå når jeg kommer hjem til jeg går på skolen igjen. Hvordan kan jeg forhindre å begynne igjen? Dette er bare en brøkdel av problemene mine.. :'(

SVAR

Besvart 23.11.2014 18:26:55
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Selvskading - sett ord på det

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

 

Les mer
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
attach_file

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere?

 

Les mer
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
account_circle