Hopp til hovedinnholdet

Har hatt problemer de siste 6 årene. skremmer meg selv med selvmordstanker.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. De siste seks årene har jeg hatt forskjellige problemer, men aldri søkt hjelp. Jeg har vært hos helsesøster en gang, men klarte aldri å snakke ut. Det er ingen som kjenner til hva jeg "føler" og jeg vet ikke hva jeg føler selv. Da jeg var 13 år (er 19 nå) ble jeg mobbet og jeg tror det har trigget mye av det andre. Jeg tror jeg utviklet OCD da jeg var 14, jeg gjorde så mye jeg ikke hadde lyst til fordi jeg "måtte" og ble så sliten av det at jeg besvimte. Da jeg var 15 begynte jeg med selvskading og hadde soveproblemer. Fra 16-18 var jeg deprimert hele tiden og gråt omtrent hver dag i tillegg til ocd, selvskading og soveproblemene + gjorde mye impulsivt jeg nå angrer på. I fjor fikk jeg spiseforstyrrelse. Jeg har mange venner, er relativt smart og skoleflink, men noe bare stemmer ikke fordi jeg alltid er deprimert. Foreldrene mine har kranglet siden jeg var liten og faren min begynte å bli voldelig da jeg var 17. Jeg trenger et råd fordi jeg skremmer meg selv med selvmordstanker..

SVAR

Besvart 30.11.2014 21:47:30
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Selvskading - sett ord på det

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

 

Les mer
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
attach_file

Tvangslidelser

De fleste som lider av tvang, har både tanker og handlinger som styres av tvangen. Man blir på en måte overstyrt av meningsløse tanker til å gjøre meningsløse handlinger.

 

Les mer
attach_file

Skader ved spiseforstyrrelser

Du kan få fysiske helseskader av slanking og underernæring. Du kan også få skader på kroppen av overspising, oppkast, misbruk av avførings- og vanndrivende midler, overdreven fysisk aktivitet og fasteperioder. De fysiske skadene kan igjen gi psykiske plager.

 

Les mer
account_circle