Hopp til hovedinnholdet

Er mye trist og har opplevd vold og mobbing.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg har en dagbok som jeg skriver i hvordan jeg føler meg og det jeg har skrevet til nå ville jeg syntes var urovekkende hvis noen andre hadde skrevet. Jeg skrevet om hvis jeg fullfører boka lykkelige ville jeg gå videre, men hvis jeg fullfører den trist vil jeg ta livet av meg. Jeg har vært tom og ensom så lenge jeg kan huske. I begynnelsen, fra 1. klasse til 4. klasse hadde jeg også planer om å drepe meg selv og hadde ingen venner, men jeg begynte å være med en jente som fikk meg på andre tanker, men i 7. klasse begynte selvmordstakene å komme igjen. Jeg begynte å kutte meg selv og prøvde å være åpen om det til denne jenta. Når jeg fortalte henne om hvordan jeg følte meg lot hun meg aldri fullføre og latet som om jeg ikke hadde sagt noe om det. Nå som jeg har begynt i 8. klasse, tristere en jeg har vært på lenge, begynte jeg å få flere venner, men de påvirket meg ikke på samme måte som første gang jeg møtte denne jenta. Jeg har opplevd barne vold og mobbing og klarer ikke legge vekk.

SVAR

Besvart 22.01.2015 14:00:26
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva er sorg, og hvordan sørger man?

Sorg beskrives ofte som de reaksjoner vi får når vi mister noen eller noe vi er glad i. Mange tror at sorgen er verst med en gang etter tapet, men de fleste ungdommer forteller at det tar litt tid før de virkelig forstår hva som har skjedd og hvilke konsekvenser det vil få i livet.

 

Les mer
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
attach_file

Alarmtelefonen med døgnåpen chat

Utsettes du for vold, trusler, overgrep eller omsorgssvikt? Trenger du noen å snakke med? Du kan chatte med Alarmtelefonen for barn og unge på 116111.no, ringe 116 111, eller sende sms til 417 16 111, hele døgnet.

 

Les mer
attach_file

Ensom? Lav selvfølelse?

Du føler deg ensom. Tanker om at du ikke kan bli likt av noen kommer snikende. Du begynner å tro at du heller ikke er ønsket av noen. Du kan bruke timer, dager og netter på å plage deg selv med at du ikke er noe verdt og bare til bry. Dette er den lave selvfølelsens vonde sirkel.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Å dele andres nudes er #ikkegreit

#ikkegreit er en kampanje som retter fokus mot overgrep og krenkelser blant unge. Årets tema er deling av nakenbilder, og på ung.no/ikkegreit finner du info om GIFs, artikler og filmer om temaet.

 

Les mer
account_circle