Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg få hjelp hos BUP uten at moren eller faren min vet?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg er en snart femten år gammel jente og jeg lurer på om det er en mulighet for at man kan få hjelp hos BUP uten at moren eller faren min vet det hvis jeg tar med meg farmoren min dit. Jeg bor hos moren min og hun driver på grensen med psykisk barnemishandling og jeg har ikke sagt det til faren mit pga han vil bare snakke med moren min og hun lyver og sier at jeg har det bra, men farmoren min prøver å hjelpe meg men hun klarer det ikke helt. Jeg trenger hjelp til å takle det som skjer hjemme og farmoren min er den som står meg nærmes føler jeg. Men er det mulig å få henvisning til BUP uten at moren og faren min vet om det eller trenger å være med?? Hilsen en ødelagt (snart) 15år gammel jente.

SVAR

Besvart 27.01.2015 15:14:24
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Har du foreldre som sliter psykisk?

Hvis moren eller faren din er psykisk syk, gjør det noe med deg og hele familien. Føler skam eller kjenner du deg alene, er det en helt vanlig reaksjon.

 

Les mer
attach_file

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Frem til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Alarmtelefonen med døgnåpen chat

Utsettes du for vold, trusler, overgrep eller omsorgssvikt? Trenger du noen å snakke med? Du kan chatte med Alarmtelefonen for barn og unge på 116111.no, ringe 116 111, eller sende sms til 417 16 111, hele døgnet.

 

Les mer
attach_file

Du kan selv kontakte barnevernet

Har du det vanskelig hjemme, eller er du bekymret for hvordan noen du kjenner har det hjemme? Du kan selv melde fra til barnevernet.

 

Les mer
attach_file

Hva er BUP?

På BUP får du hjelp når du har det litt ekstra vanskelig. Du får selv være med å bestemme hvordan du får hjelp som passer deg.

 

Les mer
account_circle