Hopp til hovedinnholdet

 Slitt med en vanskelig barndom og nå strever jeg. har det sammenheng

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg er jente som har slitt med en vanskelig barndom. Jeg har blitt moden mye før jeg egentlig burde, og har hatt veldig mye ansvar jeg egentlig ikke skulle hatt. Jeg har vært sterk veldig lenge, har liksom klart å skjule at jeg har det vondt for andre. Men nå begynner det å bli verre. Jeg har begynt og rispe/kutte meg, og har veldig lite matlyst. Jeg føler nesten ikke lykke lenger, føler kun det vonde og triste. Det jeg lurer på er: kan man slite senere pågrunn av en vanskelig barndom? Det har tydelig satt dype spor, og er vanskelig å gå videre spesielt når noen av problemen fremdeles er her. Jeg bor sammen med mamma, men vi har ikke et godt forhold. Kun 2 personer som vet om selvskadingen og at jeg sliter, det er vennene mine. Jeg har mye smerter i kroppen, og føler meg sliten hele tiden.Jeg går rundt med tanker om at hvis ikke lillebroren min hadde levd, så hadde jeg begått selvmord for lenge siden, han er den største motivasjonen min til å holde meg sterk.

SVAR

Besvart 29.01.2015 13:29:36
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Foreldre med psykiske problemer?

Når moren eller faren din er psykisk syk gjør det noe med hele familien, også deg som er ungdom. Å ha mange spørsmål, føle skam eller kjenne seg alene er vanlige reaksjoner.

 

Les mer
attach_file

Mye alkohol og rus hjemme?

Du er ikke alene om å ha foreldre som drikker for mye eller ruser seg. Det er vanskelig i hverdagen, og kanskje ekstra vondt i ferier.

 

Les mer
attach_file

Hva er BUP?

På BUP (Barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk) får du hjelp når du har det litt ekstra vanskelig, og du får være med på å bestemme hvordan du kan få hjelp som passer for deg.

 

Les mer
attach_file

Når voksne i sorg trenger trøst

Det er ikke lett å vite hvordan man trøster eller støtter en foreldre da situasjonen som oftest er motsatt.

 

Les mer
attach_file

Du kan kontakte familievernet om du har problemer hjemme

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

 

Les mer
account_circle