Hopp til hovedinnholdet

 Slitt med en vanskelig barndom og nå strever jeg. har det sammenheng

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg er jente som har slitt med en vanskelig barndom. Jeg har blitt moden mye før jeg egentlig burde, og har hatt veldig mye ansvar jeg egentlig ikke skulle hatt. Jeg har vært sterk veldig lenge, har liksom klart å skjule at jeg har det vondt for andre. Men nå begynner det å bli verre. Jeg har begynt og rispe/kutte meg, og har veldig lite matlyst. Jeg føler nesten ikke lykke lenger, føler kun det vonde og triste. Det jeg lurer på er: kan man slite senere pågrunn av en vanskelig barndom? Det har tydelig satt dype spor, og er vanskelig å gå videre spesielt når noen av problemen fremdeles er her. Jeg bor sammen med mamma, men vi har ikke et godt forhold. Kun 2 personer som vet om selvskadingen og at jeg sliter, det er vennene mine. Jeg har mye smerter i kroppen, og føler meg sliten hele tiden.Jeg går rundt med tanker om at hvis ikke lillebroren min hadde levd, så hadde jeg begått selvmord for lenge siden, han er den største motivasjonen min til å holde meg sterk.

SVAR

Besvart 29.01.2015 13:29:36
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Har du foreldre som sliter psykisk?

Det er aldri din skyld, eller ditt ansvar at moren eller faren din er psykisk syk. Du trenger ikke å takle det alene. Våg å be om hjelp.

 

Les mer
attach_file

Mye alkohol og rus hjemme?

Du er ikke alene om å ha foreldre som drikker for mye eller ruser seg. Det er vanskelig i hverdagen, og kanskje ekstra vondt i ferier.

 

Les mer
attach_file

Psykologisk førstehjelp når følelsene er vanskelige

Følelsene påvirker hvordan du tenker og tankene påvirker hvordan du føler. Tankekraften kan hjelpe deg til å få det bedre med følelsene.

 

Les mer
attach_file

Hva er BUP?

På BUP får du hjelp når du har det litt ekstra vanskelig. Du får selv være med å bestemme hvordan du får hjelp som passer deg.

 

Les mer
attach_file

Når voksne i sorg trenger trøst

Det er ikke lett å vite hvordan man trøster eller støtter en foreldre da situasjonen som oftest er motsatt.

 

Les mer
attach_file

Du kan kontakte familievernet

Familievernet kan hjelpe deg med små og store problemer hjemme. De som jobber der er fagfolk med taushetsplikt.

 

Les mer
account_circle