SVAR
Besvart 07.02.2015 22:21:02
Spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt.
Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
Se spørsmål og svar som ligner for nyere spørsmål.
Hei og takk for spørsmål.
Du forteller at du har hatt anorexia og har gått på behandling på BUP. Du skriver at du klarer å holde alle måltidene. Det er bra. Jeg forstår det slik at det du sliter med nå er dårlig selvtillit og tanker om at du ikke er bra nok. Slik du har det nå er det ikke greit å ha det. Det du kan gjøre er å ta kontakt med et lavterskeltilbud og be om en samtale. Gjerne helsesøster på skolen din eller du kan ta kontakt med helsestasjon for ungdom i kommunen din. På helsestasjon for ungdom er det helsesøster, lege og psykolog. Da kan du få hjelp til å styrke selvtilliten din. Selv om behandlingen din på Bup er over så kan det være greit å ha noen å snakke med.
Tankene som du har om at du vil komme til å skuffe foreldrene dine om du forteller dem hvordan du har det må være vanskelige å bære for deg. Jeg tenker at det er naturlig at de ble glade når du ble klarert frisk, men de har et ansvar for deg, så derfor er det viktig at du forteller foreldrene dine at du trenger støtte nå til å bli enda friskere. Kanskje hjelper det deg og dele tankene dine med foreldrene dine! Ikke gå alene og slit med dette. Du har vært gjennom en tøff tid og trenger støtte videre. Ta kontakt med noen som kan hjelpe deg. Jeg legger ved noen artikler under svaret. Ønsker deg det beste! Lykke til.
Jeg synes også du bør lese:
attach_file
Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.
Les mer
attach_file
Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere?
Les mer
attach_file
Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?
Les mer
attach_file
Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.
Les mer