Hopp til hovedinnholdet

Hva skal jeg gjøre for å hjelpe venninnen min som har startet med selvskading?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

En av barndomsvennene mine har begynt med selvskading. Jeg har hele tiden lyst til og hjelpe henne sånn at hun slutter å sjere seg selv. Jeg går hele tiden rundt og tenker på at akkurat nå kunne jeg gjort noe for henne. Jeg blir så trist av å gå rundt å tenke på det. Ikke nok med det, men de personene jeg pleier å vere med nå pleier og baksnakke henne fordig hun også har ADHD. På ungdomskolen kom jeg ikke i samme klasse som henne og hun har sakt at hun ikke kommer så godt over ens med de i klassen hennes. Jeg ser henne ofte gå alene i gangene. Jeg prøver å vere mye sammen med henne. Men siden vi ikke kom i samme klasse er det ikke alltid like enkelt. Det gjør veldig vondt å tenke på at hun har det så vondt og ofte greier jeg ikke og sove pga at jeg tenker så mye på det. Hva skal jeg gjøre for å hjelpe henne??

SVAR

Besvart 22.03.2015 21:43:32
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Selvskading - sett ord på det

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

 

Les mer
attach_file

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

 

Les mer
attach_file

Hvordan få slutt på mobbing?

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

 

Les mer
attach_file

Selvskading

Det finnes mange myter om selvskading og om folk som selvskader. Grunnen til mytene er at så mange som egentlig ikke har peiling, tror at de har peiling.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle