Hopp til hovedinnholdet

Jeg har lenge blitt behandlet som en filledokke, av både familie, sosiallærer, lærer og fler

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg har lenge blitt behandlet som en filledokke, av både familie, sosiallærer, lærer og fler (hendelser er ikke voldelige, men ekstremt utstøtende ord og kallenavn er OFTE brukt i sammenheng), jeg trives absolutt IKKE hjemme, og jeg har begynt å ljuge for alle, for å skjule fysiske (evt. psykiske) arr som jeg har fått den siste tiden. Jeg skader meg selv, sier at jeg falt eller skar meg da jeg lagde mat. Jeg har Diabetes 1 og det gjør meg sykere for hver dag som går, både fysisk og psykisk. Er det mulighet for meg, som 15-åring, å evt. flytte hjemmefra, og bo hos bror/søster/slekt? Det virker som jeg står høyt på alles "hat"-lister, for de er skuffa over det at jeg ikke klarer å håndtere sykdommen like bra som en gjennomsnittlig person. Og på toppen av det hele har jeg ekstreme selvmordstanker. Jeg vet godt at jeg ikke må gjøre det, for det vil bare virke egoistisk, men pga. sykdommen min, vil jeg få redusert syn og nyresvikt når jeg blir eldre, og det ønsker jeg ikke å oppleve.

SVAR

Besvart 02.05.2015 17:19:01
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Selvtillit og selvfølelse

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

 

Les mer
attach_file

Psykologisk førstehjelp når følelsene er vanskelige

Følelsene påvirker hvordan du tenker og tankene påvirker hvordan du føler. Tankekraften kan hjelpe deg til å få det bedre med følelsene.

 

Les mer
account_circle