SVAR
Besvart 15.06.2015 23:35:50
Spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt.
Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
Se spørsmål og svar som ligner for nyere spørsmål.
Hei
Du forteller at du gråter hver dag og er trist men vet ikke hvorfor. Du skriver at du lurer på om du er psykisk syk.
Du beskriver symptomer som en smerte i brystet, du har kuttet deg selv tidligere, du over analyserer det andre sier og du opplever selv at du overreagerer på alt. Det høre ikke greit ut å ha det slik du beskriver. Jeg tenker at det er fint om du snakker med noen om hvordan du har det. Det at du skriver at du er sliten og lei av og være trist. Kan være en god motivasjon til å prøve å få det bedre.
Du kan hjelpe deg selv ved å ta imot hjelp fra andre. Du kan også hjelpe deg selv ved å prøve å se det positive i livet ditt og fokusere på det.
Snakk med foreldrene dine, venner du stoler på om hvordan du har det. Andre ganger kan det være enklere å snakke med noen du ikke kjenner. Da kan du ta kontakt med helsepersonell som kan hjelpe deg.
Lykke til.
Legger artikler under svaret som du kan lese.
Jeg synes også du bør lese:
attach_file
Sorg beskrives ofte som de reaksjoner vi får når vi mister noen eller noe vi er glad i. Mange tror at sorgen er verst med en gang etter tapet, men de fleste ungdommer forteller at det tar litt tid før de virkelig forstår hva som har skjedd og hvilke konsekvenser det vil få i livet.
Les mer
attach_file
Livet byr på oppturer og nedturer. Det er normalt å ha vanskelige tanker og følelser i perioder. Noen ganger må man ha litt hjelp for å takle det.
Les mer
attach_file
Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Fram til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.
Les mer
attach_file
Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?
Les mer
attach_file
Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.
Les mer
attach_file
Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.
Les mer