Hopp til hovedinnholdet

Hvordan komme i kontakt med psykolog?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, Jeg er en seksten år gammel jente fra Oslo som ikke har hatt det så bra de siste årene, verken hjemme eller på skole. Jeg har tenkt mye frem og tilbake, og bestemt meg for at det kanskje kan være en god mulighet for meg å ta kontakt med en psykolog. Jeg har aldri hatt noe erfaring med dette tidiligere, og vet ikke helt hvordan jeg kan ta kontakt med noen som kan hjelpe eller bestille time. Jeg lurer også på om jeg blir nødt til å betale noe for å snakke med psykolog i og med at jeg fortsatt er ungdom? Er det mulig å ta kontakt med psykolog uten at foreldre eller foresatte blir innblandet eller at de må vite om det? Takk for svar!

SVAR

Besvart 06.01.2016 11:27:40
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Fram til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan du tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Her er tipsene du trenger.

 

Les mer
attach_file

Psykologisk førstehjelp når følelsene er vanskelige

Følelsene påvirker hvordan du tenker og tankene påvirker hvordan du føler. Tankekraften kan hjelpe deg til å få det bedre med følelsene.

 

Les mer
attach_file

Hva er BUP?

På BUP får du hjelp når du har det litt ekstra vanskelig. Du får selv være med å bestemme hvordan du får hjelp som passer deg.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle