Hopp til hovedinnholdet

Sliter med å snakke om følelser men trenger hjelp

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

jente 16. Har skikkelig store psykiske lidelser og har stort behov for og snakke med en psykolog men jeg er redd. Jeg er redd for å snakke om mine følelser og tanker og jeg vet ikke hvordan jeg da skal klare og snakke om det til en person jeg ikke kjenner. Ingen vet om mine psykiske lidelser, ikke mine bestevenner, ikke mine foreldre, jeg tørr liksom ikke fortelle katten min det engang. Problemet er vel at jeg alltid har blitt undervurdert og sett ned på hele livet mitt, og ingen har hørt på meg når jeg har sagt noe. Alltid når noen kommer og spør meg hvordan det går sier jeg alltid "fint" selv om jeg er helt tårevåt i annsiktet,det har liksom blitt en vane som bare kommer automatisk, om det skjer noe så dikter jeg enten opp en "fake" historie, det har og bare begynt og skje automatisk fordi ingen klarer og se mine følelser. Ingen klarer og se når jeg lyver, jeg har blitt så god til det at pulsen min ikke øker engang. Hvordan skal det da gå når jen skal snakke om følelser til en annen?

SVAR

Besvart 14.01.2016 13:07:47
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
attach_file

Selvtillit og selvfølelse

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

 

Les mer
account_circle