Hopp til hovedinnholdet

Er noen måte jeg kan dra hjem uten å gå året opp igjen?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Forrige skoleår, altså VG1 så ble jeg veldig deprimert og fikk angst. Jeg tenkte at utveksling var en god løsning.Jeg gikk derfor ikke til psykolog, noe jeg sannsynlig burde ha gjort, men da hadde jeg ikke kunnet dra på utveksling og jeg var sikker på at det ville gjøre alt bedre. Nå er jeg på utveksling og angsten og depresjonen er verre en noen gang. Jeg innser at jeg faktisk hadde det ganske bra hjemme og lurer på hvorfor jeg dro bort fra det. Det såpass ille at jeg har selvmordstanker. Jeg tror ikke jeg faktisk kunne tatt livet mitt, men tankene er der. Jeg vanligvis veldig pratsom og utadvendt, men her sier jeg seriøst ingenting, jeg er veldig sjenert og stille. Jeg har folk å være med på skolen men jeg sier ingenting. Jeg har ingen å være med på fritiden og ja jeg har begynt på aktivetet her, men jeg klarer ikke å snakke med folk. Jeg kan ikke ha det som dette i 4 måneder til. Jeg kan ikke dra hjem for da må jeg gå opp året. Er noen måte jeg kan dra hjem uten å gå året opp igjen?

SVAR

Besvart 22.01.2016 13:42:45
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Panikkangst

Panikkanfall er noe alle kan oppleve å få. Det er ikke farlig, men veldig ubehagelig. Har du litt mer kunnskap om hva som skjer i kroppen ved panikkanfall, kan det være til hjelp.

 

Les mer
attach_file

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

 

Les mer
attach_file

Depresjon og negativ tenkning

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

 

Les mer
attach_file

Kaos i hodet og følelser som koker?

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

 

Les mer
attach_file

Sjenert eller sosial angst?

Du har sikkert følt deg sjenert noen ganger? De fleste vil kjenne på dette i noen situasjoner i livet, og noen vil merker det mer enn andre. Noen kan oppleve at de er mer sjenert i perioder av livet, for eksempel i ungdomsalderen.

 

Les mer
account_circle