Hopp til hovedinnholdet

Jeg sliter med sosial angst og depresjon.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Har slitt en del med sosial angst/depresjon de siste årene, og i det siste sier det stopp opptil flere ganger i måneden da jeg knekker sammen når det blir for mye. Lurer på om det å ta en dag fri fra skolen dagen etterpå for å komme meg til igjen er sett på som godkjent fravær eller om jeg trenger en legeerklæring (noe jeg ikke har og vil ha vansker med å få tak i) eller lignende for å få fraværet godkjent?

SVAR

Besvart 09.02.2016 16:00:43
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Reglene for fravær på videregående skole

Skoleåret 2020/2021 er det innført midlertidige endringer i fraværsregelen. I denne artikkelen kan du lære mer om hvordan fraværsgrensen fungerer, og hva de midlertidige reglene betyr for deg.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan du tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Her er tipsene du trenger.

 

Les mer
attach_file

Panikkangst

Panikkanfall er noe alle kan oppleve å få. Det er ikke farlig, men veldig ubehagelig. Har du litt mer kunnskap om hva som skjer i kroppen ved panikkanfall, kan det være til hjelp.

 

Les mer
account_circle