Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg ha Asperger syndrom?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Kan jeg ha Asperger syndrom? Hadde ingen venner i barnehagen og noen ytterst få på grunnskolen. Har også blitt mobbet gjentatte ganger. Nå går jeg på videregående. Jeg klarer ikke få nye venner, og har bare én ordentlig venn. Har mistet flere "venner" opp gjennom årene. Et annet stort problem er at jeg sliter med å følge med i timen og arbeide med oppgaver og lekser. Jeg har mange andre symptomer som passer godt overens med Asperger. Jeg har hovedsakelig én interesse jeg er veldig opptatt av (spill), hater øyekontakt, reagerer på lyder, stridt lys og berøring, blir sliten av store folkemengder, er kresen på konsistens og smak på mat, har dårlig motorikk, fornærmer folk uten å mene det, misliker å være hjemmefra m.m. Har tatt noen tester på nett, og alle sa at jeg sannsynligvis hadde det. Har ennå ikke fortalt noen at jeg tror jeg har det fordi jeg er redd for at de bare kommer til å tro at jeg overreagerer. Hva kan jeg gjøre?

SVAR

Besvart 13.04.2016 21:37:43
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Fastlege

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Pedagogisk-psykologisk tjeneste (PPT)

PP-tjenesten er for barn og ungdom som har en vanskelig opplærings- eller oppvekstsituasjon. Den hjelper skolene med å sikre at alle som trenger det får hjelp og støtte.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Sex, kjærlighet og Aspergers syndrom

De fleste ønsker seg et bra kjærlighetsliv. Når man har Aspergers syndrom kan det være en del ekstra utfordringer i nære relasjoner med andre mennesker. Da er det fint med noen konkrete råd for å få dette til.

 

Les mer
account_circle