Hopp til hovedinnholdet

Jeg sliter for tiden med foreldre, skole, karakterer, gutter og mye annet som jeg ikke klarer å sette ord på. Jeg har selvskadet meg men har klart å slutte med dette de siste par uken. Kan jeg snakke med helsesøster, lærer eller psykolog uten at foreldrene mine får vite det?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei:) rett på sak, jeg sliter litt nå for tiden med mye forskjellig, som gutter, foreldre, skole & karakterer (!!) og mye mer som jeg ikke klarer å sette ord på.. Jeg har selvskadet, men har nå klart å slutte, eller har ikke gjort det på 13 dager nå. Men akkurat nå så suger livet :/ Men det jeg lurer på, kan jeg snakke med helsesøster, eller kontaktlærer eller psykolog osv, uten at foreldrene mine får vite det? For de skal IKKE få vite at jeg sliter psykisk. Ingen klarer å få meg til å ville fortelle dem det. Så ja.. Men tilbake til spørsmålet, kan jeg fortelle evt kontaktlærer eller en lærer jeg stoler på at jeg har selvskada, uten at de sier det til noen? Eller må de si det til noen, Pga det regelen "..visst du er en fare for deg selv eller andre" ??? Og er det mulig å gå til psykolog regelmessig uten at foreldre blir kontaktet? Helsesøster eller en lærer er mest aktuelt, jeg bare lurer og er litt interessert i det andre, og vil evt dra til psykolog visst mulig TAKK FOR SVAR

SVAR

Besvart 17.04.2016 10:10:33
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Selvskading - sett ord på det

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

 

Les mer
attach_file

Har du arr?

Ett arr, mange arr, dype arr, grunne arr. Hvordan vil de bli og hva kan gjøres?

 

Les mer
attach_file

Hva er BUP?

På BUP får du hjelp når du har det litt ekstra vanskelig. Du får selv være med å bestemme hvordan du får hjelp som passer deg.

 

Les mer
account_circle