Hopp til hovedinnholdet

Jeg har vært hos skolepsykologen, som sier hun vil "sende meg" videre. Må jeg godta det eller kan jeg nekte?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Nå har det seg sånn at jeg har blitt "presset" til å gå til helsesøster (Jeg vet at akkurat dette er mitt valg, men det er så mye som spiller inn akkurat her). Derfra ble jeg sendt videre til skolepsykologen, og etter en time nå så sier hun at hun vil antakeligvis sende meg videre igjen selv om jeg egentlig ikke delte veldig mye om meg selv. Hun sa at hun tror jeg har generell angst, litt sosial angst, depresjon og whatnot. Hun sa hun ville sende meg et sted for min "generelle angst", men hvor er det hun mener å sende meg? Jeg turte ikke å spørre, og jeg finner ikke noe om det på nettet. Og når hun snakket om det så virket det ikke som om jeg ville ha et valg til å si nei. Hvis hun henviser meg videre, må jeg godta det eller kan jeg fortsatt nekte? Har det gått for langt til at jeg kan trekke meg igjen?

SVAR

Besvart 24.04.2016 21:33:50
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Over 18 med psykiske problemer?

Det er hjelp å få ved psykiske problemer. Kontakt skolehelsetjenesten, Helsestasjon for ungdom, fastlegen eller Psykisk helsetjeneste i kommunen. De kan gi deg samtalehjelp og/eller henvise deg til DPS eller annen psykolog.

 

Les mer
attach_file

Be om hjelp hvis du strever psykisk

Livet byr på oppturer og nedturer. Det er normalt å ha vanskelige tanker og følelser i perioder. Noen ganger må man ha litt hjelp for å takle det.

 

Les mer
attach_file

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan du tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Her er tipsene du trenger.

 

Les mer
attach_file

Depresjon og negativ tenkning

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

 

Les mer
attach_file

Sjenert eller sosial angst?

Føler du deg nervøs og anspent rundt andre? Det er vanlig å være sjenert, men når det er til hinder i hverdagen kan det utvikle seg til sosial angst.

 

Les mer
account_circle