Hopp til hovedinnholdet
search
Spørsmål og svar
search

Jeg orker ikke mer. Hva skal jeg gjøre?

account_circle

SPØRSMÅL

Jeg sliter med å orke hverdagen. Jeg er deprimert, og det er så ille at det går utover både studier og orken til alt annet. Jeg spiser alt for lite. Jeg har store problemer med å holde en normal søvnrytme, og jeg orker knapt å åpne en bok. Konsentrasjonen er stort sett helt fraværende, jeg må avlede de vonde tankene konstant for å klare å komme meg gjennom dagen. Jeg føler meg fysisk utslitt hele dagen. Før alt gikk nedover og jeg opplevde min første periode med depresjon så var jeg aktiv, jeg trente og hadde en flott kropp. Jeg pleide å være mer sosial, dro alltid ut med venner. Nå orker jeg ingenting. Kun når jeg er heldig og klarer å stoppe tankene fra å løpe vilt klarer jeg å sove, både negative og positive tankerekker holder meg oppe. Humøret er verst på morgenen, og best midt på natten, jeg klarer ikke å sove lenger. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg vil bare dø. Ser ikke meningen med å leve mer. Har følt sånn i halvt år, og jeg orker ikke mer. Hva skal jeg gjøre?

account_circle
AKTUELT NÅ

Styrketrening, vekst og pubertet

Kan jeg stoppe å vokse hvis jeg trener med tunge vekter? Hvordan får jeg raskt store og tydelige muskler? Jeg trener mer enn kameratene mine. Hvorfor har de større muskler enn meg?

Les mer

Hvordan handle trygt på nettet

Netthandel kan være en billig og rask måte å handle gaver og ting til deg selv på. Her får du tips for å unngå nettfellene!

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer