Hopp til hovedinnholdet

Jeg orker ikke mer. Hva skal jeg gjøre?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg sliter med å orke hverdagen. Jeg er deprimert, og det er så ille at det går utover både studier og orken til alt annet. Jeg spiser alt for lite. Jeg har store problemer med å holde en normal søvnrytme, og jeg orker knapt å åpne en bok. Konsentrasjonen er stort sett helt fraværende, jeg må avlede de vonde tankene konstant for å klare å komme meg gjennom dagen. Jeg føler meg fysisk utslitt hele dagen. Før alt gikk nedover og jeg opplevde min første periode med depresjon så var jeg aktiv, jeg trente og hadde en flott kropp. Jeg pleide å være mer sosial, dro alltid ut med venner. Nå orker jeg ingenting. Kun når jeg er heldig og klarer å stoppe tankene fra å løpe vilt klarer jeg å sove, både negative og positive tankerekker holder meg oppe. Humøret er verst på morgenen, og best midt på natten, jeg klarer ikke å sove lenger. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg vil bare dø. Ser ikke meningen med å leve mer. Har følt sånn i halvt år, og jeg orker ikke mer. Hva skal jeg gjøre?

SVAR

Besvart 25.06.2016 15:43:14
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Depresjon

Depresjon oppfattes ikke alltid som en sykdom. Verken av deg selv, menneskene rundt deg eller av legen. Symptomene er ikke alltid åpenbare. Mennesker med depresjon gjemmer ofte sin sykdom i stedet for å søke hjelp. Alle føler vi oss nedfor av og til, men depresjon er noe langt mere. Heldigvis kan behandling være til stor hjelp.

 

Les mer
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
attach_file

Fastlege

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Søvn er viktig!

Mye trøtt og sliten? Irritabel og ukonsentrert også kanskje? Du er ikke alene om det. Som regel skyldes det rett og slett for lite søvn. Husk å skru av alle skjermer en time før du legger deg.

 

Les mer
attach_file

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å gå alene med det vonde. Selv om alt føles håpløst eller svart finnes det løsninger.

 

Les mer
account_circle