SVAR
Besvart 30.09.2016 21:30:40
Spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt.
Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
Se spørsmål og svar som ligner for nyere spørsmål.
Hei
Jente 17 år. Takk for at du skriver til Ung.no
Vi forstår at det er vanskelig å være på utveksling i et annet land når den psykiske helsen svikter. I de fleste land vil det være mulig å få kontakt med en psykolog. Psykologer har lang utdannelse og det kreves som regel omfattende engelsk kunnskaper for å gjennomføre studiet. Det beste hadde vært å ta kontakt med psykolog der du er.
Det finnes noen chat-linjer slik som SOS chat, sex og samfunn sin chat og Kors på halsen. Her vil det være ulike som svarer etter som hvem som er på jobb.
Det finnes også flere telefonlinjer der du kan ringe gratis. Hjelpetelefonen med tlf. nr. 116123 er et slikt sted der du kan få hjelp med psykisk helse.
Jeg ønsker ikke å anbefale en bestemt onlineterapaut. Det er i så fall viktig å få bevist at det faktisk er en psykolog som svarer på dine henvendelser. For enkelte personer kan det være aktuelt med mail fremfor å treffes på et kontor.
Det er nytt med onlineterapi. Psykologforeningen har tatt opp temaet og anbefalt litteratur for å øke kunnskapen på området. Danmark ser ut til å være i gang med denne terapiformen før oss i Norge. Praksis viser også at denne terapiformen har effekt.
Ved å Google har jeg sett enkelte norsk onlineterapeuter. Hvis du skal være sikker på at du velger en psykolog så vil jeg råde deg til å sjekke navnet på psykologen hos Fritt sykehus valg tlf. nr. 800 43573. Dette er en tjeneste der pasienter selv kan ringe å få oversikt over psykologer i hele landet.
Fritt sykehusvalg har oversikt over kapasiteten til hver enkelt psykolog og hvilken behandlingsprofil de har.
Det er fint at du undersøker før du kjøper profesjonell hjelp. Dette for å sikre at det faktisk er profesjonell hjelp du mottar.
Jeg vil råde deg til å ta kontakt med skolen du er knyttet til som utvekslingselev. En lærer eller inspektør på skolen vil kunne være gode samtalepartnere i en vanskelig tid.
Det er viktig at du får omsorg og trøst nå når du har det vanskelig.
Jeg legger ved noen artikler om hva du selv kan gjøre for å bli sterkere psykisk. Det er også å anbefale at du snakker med dine pårørende. Har du familie så be om hjelp nå.
Lykke til!
Vennlig hilsen Helsesøster
Jeg synes også du bør lese:
attach_file
Alle takler sorg på ulike måter. Ingen er mer riktig enn andre. For noen hjelper det å komme tilbake til hverdagen, for andre tar det litt lengre tid.
Les mer
attach_file
Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan du tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Her er tipsene du trenger.
Les mer
attach_file
Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.
Les mer
attach_file
Flytte langt hjemmefra for å studere for første gang? Da er det fort gjort å føle seg litt alene. Få tips om hva du kan gjøre med følelsene her.
Les mer