Hopp til hovedinnholdet

Jeg har akkurat startet på ungdomsskolen og sliter med og få meg venner.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg har akkurat startet på ungdomsskolen og sliter med og få meg venner. Jeg har lenge skjult sjenertheten min for andre men inni meg har jeg det ikke så godt. Jeg er livredd for hva andre synes om meg, om de snakker stygt om meg når jeg ikke er der, eller om de ikke vil være med meg. Alltid hvis jeg sier noe til andre analyserer jeg alt jeg har sagt og finner feil og får panikk- og angst tanker om hva som kan skje og hva de synes om meg. Og hvis noen sier at det ikke passer at de blir med meg eller motsatt slår tanken meg alltid om de ikke vil være med meg! Jeg klarer bare ikke og vende meg av med det:( Hilsen fortvilet jente

SVAR

Besvart 05.10.2016 10:00:03
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Redd for å dumme deg ut?

Ingen har lyst til å dumme seg ut. Men det er dumt hvis det skal hindre deg i å gjøre det du har lyst til. Å trosse frykten for å dumme seg ut er bra for mestringsfølelsen og selvtilliten.

 

Les mer
attach_file

Sjenert eller sosial angst?

Føler du deg nervøs og anspent rundt andre? Det er vanlig å være sjenert, men når det er til hinder i hverdagen kan det utvikle seg til sosial angst.

 

Les mer
attach_file

Kaos i hodet og følelser som koker?

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

 

Les mer
attach_file

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

 

Les mer
attach_file

Introvert, ekstrovert, eller midt i mellom?

Når får du mest energi? Når du er alene, med andre, eller litt begge deler? Uansett personlighetstype, er du like viktig.

 

Les mer
account_circle