Hopp til hovedinnholdet

Jeg er redd for å ta bussen

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Jeg er en gutt på 13 år og hater og ta buss til skolen. Bare av å tenke på det så blir jeg kvalm. Jeg tenker hele tiden at bussen er full og at det ikke er plass til meg. Dette ødelegger hverdagene for meg. Jeg går rundt å tenker på det hele tiden. Og får ikke sove så godt på nettene fordi jeg ligger og tenker på det.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Tusen takk for at du skriver til oss!

Du skriver at du er redd for å ta buss til skolen, du er redd det ikke skal være plass til deg og at du tenker mye på dette.

Det høres ikke bra ut å ha det sånn som du har det nå. Du bruker masse tid og energi på å grue deg til å ta bussen.

Noen ganger kan slik gruing ta så mye plass at det begrenser deg i hverdagen. Du opplever allerede at du ikke sover så godt på grunn av dette og det igjen kan gjøre at du er trøtt og uopplagt på dagen. Dersom du ikke får hjelp til å takle dette kan det rett og slett bli så vanskelig at du ikke kommer deg på bussen og ikke på skolen.

Jeg synes du skal gå og snakke med helsesøster på skolen hvis du har det. Gjennom samtaler med henne kan du gi uttrykk for hva som er vanskelig å få hjelp til å takle det. Helsesøster kan også vurdere om det er sånn at du trenger mer hjelp hos for eksempel en psykolog. 

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Panikkangst

Jente får angst på gata (colourbox.com)

Panikkanfall er noe alle kan oppleve å få. Det er ikke farlig, men veldig ubehagelig. Har du litt mer kunnskap om hva som skjer i kroppen ved panikkanfall, kan det være til hjelp.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser