Hopp til hovedinnholdet

Jeg har slitt helt siden begynnelsen av barneskolen med mat og kropp.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg har slitt helt siden begynnelsen av barneskolen med mat og kropp. Har trekket inn magen for å se tynnere ut i 6 år, og begynner å bli sliten. Jeg tenker på mat hele døgnet, men ikke det at jeg har lyst på mat. På skolen og på begynnelsen av dagen planlegger jeg alle måltid. For ikke så lenge siden sultet jeg meg i 6 mnd. Men jeg kom meg vekk fra perioden med å lese om konsekvenser av sulting. Jeg skremte rett og slett meg selv. Hver gang jeg ser synlige bein stikkende under huden blir jeg glad. Jeg får den gleden av måloppnåelse. Men samtidig trist. Jeg er lei av å føle meg tykk, og er lei av alle tankene om mat. En periode hadde jeg lyst på spiseforstyrrelse for å bli tynn, men det er borte nå. Jeg har lyst å sulte meg selv igjen, men samtidig ikke. Jeg vet hvilke konsekvenser det fører til. Jeg trenger råd om hva jeg skal gjøre. Og sist jeg snakket med foreldrene mine om det, skremte de meg med døden. Jeg trenger hjelp. Vær så snill

SVAR

Besvart 20.10.2016 09:24:52
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Spiseforstyrrelser og følelser

Veldig mange 14–15-åringer synes de er for tykke selv når de er normalvektige, og mange tenker på å slanke seg uten at det er behov for det. Andelen øker oppover i tenårene. Slanking, vektkontroll og uheldige matvaner kan øke risikoen for å utvikle spiseforstyrrelser.

 

Les mer
attach_file

Ensom? Lav selvfølelse?

Du føler deg ensom. Tanker om at du ikke kan bli likt av noen kommer snikende. Du begynner å tro at du heller ikke er ønsket av noen. Du kan bruke timer, dager og netter på å plage deg selv med at du ikke er noe verdt og bare til bry. Dette er den lave selvfølelsens vonde sirkel.

 

Les mer
attach_file

Selvtillit og selvfølelse

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

 

Les mer
attach_file

Skader ved spiseforstyrrelser

Du kan få fysiske helseskader av slanking og underernæring. Du kan også få skader på kroppen av overspising, oppkast, misbruk av avførings- og vanndrivende midler, overdreven fysisk aktivitet og fasteperioder. De fysiske skadene kan igjen gi psykiske plager.

 

Les mer
account_circle