Hopp til hovedinnholdet

Jente 14, lurer på om jeg har sosial angst

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg lurer på om jeg har sosial angst, grunnen er at jeg får panikk om jeg må gå ut eller gå tur med hunden alene. Går aldri alene, om ingen blir med går jeg ikke ut. Hver gang jeg må snakke høyt i timen eller lese stammer jeg veldig, og jeg stammer ikke når jeg skal lese høyt for meg selv. Jeg kan heller ikke snakke på presentasjoner eller andre ting,på presentasjoner begynner jeg bare å le, mens når jeg må snakke høyt sier jeg det veldig lavt så læreren pleier å si "Hæ" veldig mye til meg. Jeg bor bare hos pappa siden jeg ikke liker å være hos mamma, jeg klarer det ikke. Hun har aldri gjort meg noe, jeg bare klarer det ikke, samme gjelder når jeg må til søsteren min eller besteforeldrene mine. Tør ikke. Når folk går mot meg går jeg raskere, ser ned og gjemmer hendene i genseren/jakken. Jeg vet ikke om det feiler meg noe, jeg er jo inne hele dagen og spiser nesten ikke på skolen og hjemme fordi jeg er redd folk skal synes at jeg spiser mye, det folk sier betyr mye for meg.

SVAR

Besvart 27.10.2016 21:10:23
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Skader ved spiseforstyrrelser

Du kan få fysiske helseskader av slanking og underernæring. Du kan også få skader på kroppen av overspising, oppkast, misbruk av avførings- og vanndrivende midler, overdreven fysisk aktivitet og fasteperioder. De fysiske skadene kan igjen gi psykiske plager.

 

Les mer
attach_file

Du kan kontakte familievernet

Familievernet kan hjelpe deg med små og store problemer hjemme. De som jobber der er fagfolk med taushetsplikt.

 

Les mer
attach_file

Sjenert eller sosial angst?

Føler du deg nervøs og anspent rundt andre? Det er vanlig å være sjenert, men når det er til hinder i hverdagen kan det utvikle seg til sosial angst.

 

Les mer
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
account_circle