Hopp til hovedinnholdet

Har en magelidelse og er redd for å være steder der det ikke er en do

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Eg har fått en del magelidelser hvor eg ofte renner på do, magen lager lyder osv (er på legen for å finne ut hva det er) Dette gjer at eg blir fort bekymret og tenker på det mye, noe som gjør saken verre. I sommer var eg på ein stor byferie sammen med ei venninne, og eg ble rett og slett dårlig av hele reisa.Fikk heilt angst for å ta buss og biler fordi da hadde eg ikke do i nærheten.I timen sliter eg på grunn av dette, redd det plutselig skal bråke i magen eller må på do. I utgangspunktet er det jo ikke så stor greie, men eg får heilt angst av tanken på buss, taxi, bil, fly, heiser osv. ALDRI vært slik tidligere.Om det er do på bussen går det helt fint. Når eg sitter i en bil tenker eg bare på at eg vil ut av bilen, bare fordi eg ikke føler meg trygg fordi det ikke er en do i nærheten i tilfelle eg må spy eller får diaré. Eg får ofte diaré når eg er nervøs. Ble hjemme fra en klassetur fordi eg er redd.På prøver på skolen sitter eg og skjelver.Hva er dette og hvordan blir eg kvitt det?

SVAR

Besvart 27.10.2016 18:29:42
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Panikkangst

Alle kan oppleve panikkanfall. Det er veldig ubehagelig, men ikke farlig. Det er allikevel lurt å søke hjelp om du føler at panikkanfallene styrer livet ditt.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle