Hopp til hovedinnholdet

Jeg er usikker på om jeg egentlig har det bra eller bare ignorerer problemene.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg veldig usikker på om jeg egentlig har det bra eller bare ignorerer problemene. Før har jeg stengt det inne og ikke lagt merke til at det boblet over før det faktisk gjorde dt. Og jeg vil finne ut om det holder på å skje igjen. Et "utbrudd" kan være at jeg går løs på den personen som sist plaget meg. Og jeg hater følelsen jeg får etterpå. Jeg trenger hjelp til å legge merke til problemene, og hva som ble godtas og ikke. Hvordan finner jeg ut om jeg er for tolerant?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Du forteller at du er usikker på om du egentlig har det bra, eller bare ignorerer problemene dine. Ut ifra det du skriver forstår jeg at dette er en vanskelig situasjon for deg. Jeg syns det er fint at du vil ha hjelp til å forstå mer av dette selv. 

Det er mange som opplever det samme som du beskriver. Når man holder følelser inne over lengre tid pga problemer man ikke vil snakke om eller tenke på, kan det gjøre at det tilslutt bobler over. Da er det naturlig at det er den som er i nærheten når det bobler over er den du får "utbrudd" overfor. Du skriver at du hater følelsen du får etter et slikt utbrudd. Kanskje kan du utforske denne følelsen litt? Les mer om hvordan du kan takle vonde følelser her.

For mange er det til hjelp å snakke med noen om bekymringene man har. Det er ikke alltid så lett å forklare hvordan man har det til andre, men vi vet at det er lurt å få det ut. Ved å fortelle noen hvordan du har det og hvilke problemer du opplever, kan du få hjelp til å prate om tanker og følelser. På den måten finner du kanskje mer ut av hva dette skyldes og hvordan du kan få det bedre. Jeg vil råde deg til å snakke med helsesøster på skolen din. Hun er vant til å snakke med ungdom om store og små utfordringer, og jeg tenker at du kan kjenne på en lettelse hvis du tar kontakt med helsesøster for å ha en samtale.

Jeg legger også ved noen aktuelle artikler du kan lese som jeg håper kan være til nytte for deg. 

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster 

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Enkle råd når livet er vanskelig

Gutt ser alvorlig ut (colourbox.com)

Hverdagen går opp og ned for de fleste. Den består av både gode og vonde opplevelser som får deg til å føle deg bra eller mindre bra. Hvis du føler deg nedfor, mislykket, redd, sint eller har andre negative følelser som dominerer over tid, er det viktig å huske på at det er mulig å snu dette.

Les mer

Har du det ikke bra? Slik kan du hjelpe deg selv

jente deppa

Den som ikke har det så bra, kan ofte føle andres gode råd som slitsomme. Som det der med å prate med en voksen. Hvor lett er det egentlig når man har det som værst og ikke engang klarer å fortelle det til sine foreldre? her kommer i alle fall noen tips fra psykologer og andre som vet hva man kan gjøre om man har det trist.

Les mer

Sinna? Sånn kan du mestre det!

Sinna jente (colourbox.com)

Sinne og aggresjon kan være skremmende, og er ofte vanskelig å forstå både for den som er sint og de det går ut over. Du kan lære å mestre sinne ditt. Her finner du noen tips om hva du kan gjøre og hvem som kan hjelpe deg.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser