Hopp til hovedinnholdet

Irritert av små-lyder

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg har for en stund siden, august, begynt å legge merke til små lyder. Lyder som jeg aldri har lagt merke til før. Og eg merker at med tiden så blkr lydene bare mer og mer plagsom. Eg blir forbanna og har lyst til å slå ned personen som lager lyden. Det er alt fra smatting, slurping, tygging, knasking, knirkelyder, klikkelyder, skjærelyder, skvalpelyder, etc... f.eks når folk spiser nøtter, tyggis, knekkebrød, gulerøtter, epler. Etc. Hver gang eg hører slike lyder begynner eg å bli stresset, eg puster fortere, eg klarer ikke å konsentrere meg, av og til kommer det bare et slik raseri at eg kan begynne å krangle med søsteren min over ingenting, humøret mitt snur med en gang, og det blir rett og slett så ille at eg må be folk om å stoppe å lage lyden. Eg har prøvd å legge meg tideliggere, putte i ørepropper men ingenting fungerer... hjelp meg... hva er galt med meg???

SVAR

Besvart 20.01.2017 12:08:13
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Be om hjelp hvis du strever psykisk

Livet byr på oppturer og nedturer. Det er normalt å ha vanskelige tanker og følelser i perioder. Noen ganger må man ha litt hjelp for å takle det.

 

Les mer
attach_file

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Fram til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle