Hopp til hovedinnholdet

Sliter med helseangst og det går ut over hverdagen min

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg er ei jente på 13 år. Har slitt med overdriven helseangst siden jeg var 10. Gikk hos psykolog i starten, men det hjalp ikke stort. Som regel er jeg redd for kreft og den slags. Nå for tiden er jeg mest redd for hudkreft, og føler at jeg selv har fått sykdommen. Av og til Googler jeg opp symptomene mine. Som regel er de aller skumleste sykdommene plassert på toppen, og de mindre farlige sykdommene er gjemt helt nederst på siden. Da blir jeg som regel 1000 ganger reddere, haha. For å være helt ærlig, går dette veldig mye utover hverdagen min. Når angsten er på sitt verste, greier jeg som regel ikke å konsentrere meg i timene heller. Får egentlig ikke så mange psykiske symptomer, bortsettfra at jeg blir en god del svimmel og ør. Hva bør jeg gjøre videre? Vil ikke gå rundt og tro jeg har hudkreft ens..! Tusen takk for svar, på forhånd!:)

SVAR

Besvart 13.03.2017 11:09:31
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Psykologisk førstehjelp når følelsene er vanskelige

Følelsene påvirker hvordan du tenker og tankene påvirker hvordan du føler. Tankekraften kan hjelpe deg til å få det bedre med følelsene.

 

Les mer
attach_file

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Fram til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
account_circle