Hopp til hovedinnholdet

Lurer på hva det vil si å være sårbar.

Jente 17 år
 

Spørsmål

1) Hva betyr å være sårbar? 2) Og hva betyr at om jeg sier at jeg vil rispe meg dypt eller kaste meg foran en bil, at det sier noe om hvor sårbar jeg er?? Håper på svar på begge spørsmål. Og gjerne sånn at jeg forstår hvilke svar som er til hvilket spørsmål :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Å være sårbar kan vel ha flere betydninger. Men i den konteksten du beskriver sårbarhet så tenker jeg vel at det kan bety at man sliter med en del vonde tanker og følelser, og at man ikke vet hvordan man skal klare å håndtere disse. Noe som for deg medfører at du blant annet får tanker om å skade deg selv, enten ved risping eller ved at du kaster deg foran en bil. 

Det jeg håper du kan gjøre er at du snakker med noen om dine tanker om selvskading. Snakk med helsesøster på skolen der du går eller med fastlegen din. Selvskading er ikke løsningen på det du sliter med av vonde tanker og følelser. Når du får hjelp av helsesøster og/eller fastlegen din så vil du få hjelp slik at du ikke lengre tenker på selvskading. Hvem som er fastlegen din finner du ut på denne linken www.helfo.no. 

Jeg legger ved et par artikler som jeg tror du kan ha veldig god nytte av å kikke litt på. 

Med vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvskading - sett ord på det

Trist jente (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

Les mer

Selvskading

Gutt lei seg

Det finnes mange myter om selvskading og om folk som selvskader. Grunnen til mytene er at så mange som egentlig ikke har peiling, tror at de har peiling.

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser